Ressurser

Vedlikehold

Andelseier skal sørge for nødvendig vedlikehold av sin egen bolig. Her kan du finne råd om hva slags vedlikehold som kreves samt hvordan det kan utføres.

Generelt om vedlikehold

Andelseier skal vedlikeholde og holde sin egen bolig i forsvarlig stand

Krav til vedlikehold fremgår av borettslagets vedtekter. Borettslaget er ansvarlig for vedlikehold av bygninger og eiendommen for øvrig, mens andelseier må sørge for å vedlikeholde alt innenfor egen leilighet, inkludert rør, sluk og varmtvannsbereder. Vinduer og verandadør er en del av borettslaget, og ved skade eller utskifting skal styret kontaktes.

Vask av oppgang og trapper organiseres av borettslaget, og betales over felleskostnadene. Per dags dato er det Leo & Co som utfører arbeidet.

Lekkasje på vannrør
Person som justerer luftespalte over vindu
Ventilasjon og inneklima

Ventiler på vegg og spalter over vinduer bør til enhver tid være åpne

Et godt inneklima avhenger av at spalter over vindu og ventiler på vegg holdes åpne. Disse må aldri stenges helt, da dette over tid kan medføre sopp og råtedannelse. I leiligheter som har ettermontert mekanisk avtrekk på kjøkken og bad er det ekstra behov for tilluft, slik at det ikke oppstår undertrykk i leiligheten. Ved undertrykk vil røyk kunne trekkes inn i leiligheten gjennom pipeløpet, også når det fyres i andre leiligheter som deler samme pipeløp.

Det er ikke tillatt å montere varmepumpe.

Vedlikehold av vinduer

Jevnlig vedlikehold og justering av vinduer forlenger levetiden

Vinduer er i hovedsak borettslagets ansvar, men den enkelte andelseier har ansvar for å utøve jevnlig vedlikehold. Vinduene har en lukkemekanisme som krever jevnlig smøring. Ved å benytte egnet smøring vil man kunne oppleve at trege vinduer og låsemekanismer blir som nye igjen.

Person som smører låsemekanisme vindu med olje
Person som beiser verandagulv iført grønne hansker
Vedlikehold av veranda

Andelseier vedlikeholder
gulv, vegger og stolper på veranda

Andelseier er selv ansvarlig for vedlikehold av overflater på innsiden av egen veranda. Gulv og stolper på veranda må jevnlig smøres med egnet beis. Blomsterkasse, vegg og verandadør males med rødmaling. Kontakt styret for utdeling av riktig beis til stolper og maling til blomsterkasse, vegg og verandadør. Lys på veranda er sentralt styrt med fotocelle, men lyspære besørges av andelseier.

Det er ikke tillatt å anlegge platting utenfor veranda. Av estetiske og branntekniske årsaker skal ikke verandaen brukes som oppbevaringssted. Ved grilling på veranda er det vedtatt forbud mot bruk av kull, og det er viktig å ta hensyn til dine naboer.

Ved å klikke "Godta", godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din. Dette forbedrer nettstedets navigering og brukes til å analysere bruken av nettstedet. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.