Ressurser

Utemiljø

Borettslaget har flotte grønne uteområder som er tilgjengelig for alle, og et aktivt hagelag som dyrker bær, frukt og grønnsaker.

Bruk av fellesområder

Uteområdene tilhører alle andelseierne

Alle utearealene i borettslaget er fellesområder, som innebærer at alle har lik rett til å benytte seg av disse. Dette betyr at det i utgangspunktet ikke er tillatt å anlegge plattinger, markiser, levegger, hekker og trær utenfor sin egen leilighet. I enkelte saker vurderes nytten opp mot ulempen det påfører fellesskapet, slik at det vil være mulig å benytte små områder til private installasjoner. I alle saker skal bruk av fellesområder være godkjent av styret på forhånd. Les mer om eksempler på hva som kan godkjennes nedenfor og bruk eget søknadsskjema.

Vi minner om at det ikke er tillatt å mate fugler i borettslaget, da dette kan tiltrekke skadedyr som for eksempel rotter.

Grønne fellesområder med frodige trær i Lidarende borettslag
Traktor som brøyter vei med mye snø
Stell av fellesområder

Borettslaget benytter eksterne aktører for vedlikehold vinter og sommer

Borettslaget har ikke egen ansatt vaktmester, men benytter eksterne profesjonelle aktører for stell av fellesområdene. Dette innebærer blant annet klipping av plen, kantklipping, beskjæring av trær, klipping av hekk, felling av trær, brøyting av snø på vei og parkeringsplass og strøing. I tillegg gjennomfører borettslaget en felles dugnad om våren for å gjøre uteområdene fine og klare for sommeren. Dugnaden legges delvis opp som et sosialt arrangement som bidrar til at beboerne blir kjent med hverandre.

Borettslaget har eget hagelag

Hagelaget samarbeider om dyrking og beplantning, og er åpent for alle

Borettslaget har et aktivt hagelag som gjør et godt arbeid for å utvikle uteområdene i borettslaget. Hagelaget har etablert et dyrkingsområde i form av pallekarmer på et avsatt område, der alle andelseiere kan søke om plass. Området fungerer som en sosial møteplass der store og små kan utforske sin indre gartner, eller bare møtes for en prat. I tillegg har hagelaget plantet frukttrær og bærbusker rundt om i borettslaget.

Pallekarm med grønnsaker plantet i et tun i Lidarende borettslag
Hekk og trær utenfor blokk med gule og rosa blomster
Stell av beplantning

Private hekker og beplantning skal stelles på andelseiers egen bekostning

Hekker og planter som er anlagt utenfor andelseiers egen vegg eller veranda er andelseiers ansvar og skal stelles regelmessig. De skal ikke få vokse ubegrenset, og skal overholde en maksimal høyde på 180cm, maksimalt 100cm ut fra veranda eller vegg. Andelseier har ikke anledning til å plante trær på eget initiativ. Alle former for klatreplanter som fester seg til bygningskonstruksjonen er strengt forbudt, da de kan påføre varige skader på konstruksjonen. Øvrige hekker og trær er borettslagets ansvar, og forvaltes av gartner på initiativ fra styret.

Styret forbeholder seg retten til å fjerne beplantning som ikke vedlikeholdes eller som ikke er i tråd med retningslinjene for beplantning på fellesområder.

Ved å klikke "Godta", godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din. Dette forbedrer nettstedets navigering og brukes til å analysere bruken av nettstedet. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.