Ressurser

Oppussing

I et borettslag vil det til tider kunne oppstå støy i forbindelse med at naboen pusser opp. Det er likevel viktig å lytte til naboen. Respekter hverandre og borettslagets husordensregler, og gi beskjed i god tid før arbeidet starter.

Oppussing og søknadsplikt

Andelseier kan utføre innvendige arbeider som ikke berører bærende konstruksjoner

Andelseier står fritt til å pusse opp sin egen leilighet. Arbeider som for eksempel sparkling, pussing, maling, gulvlegging, nye dører osv. har ingen søknadsplikt. Arbeid som innebærer fjerning av vegger eller endring av romløsning skal godkjennes av styret. Flere av veggene i leilighetene er bærende vegger, og skal ikke fjernes. I ytterste konsekvens kan hele blokken kollapse. Ta kontakt i god tid før arbeidet skal starte slik at styret får tid til å behandle dette på neste styremøte.

Varsling av støyende arbeider

Forbered naboen på arbeidet som skal gjøres, vis hensyn og heng opp varsling

Stilletid
22:00 - 07:00

Alle må godta at naboen pusser opp, men fordi vi bor tett på hverandre er det viktig å ta hensyn. Oppussing skal kun foregå innenfor tidsrommet 07:00 - 22:00. Likevel må hver enkelt situasjon behandles individuelt. I blokker med små barn eller personer med nattarbeid som har behov for å sove dagen må den enkelte finne frem til en løsning som passer begge parter.

Ved å klikke "Godta", godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din. Dette forbedrer nettstedets navigering og brukes til å analysere bruken av nettstedet. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.